Kahvia voi keittää lukemattomin erilaisin tavoin, ja pour over -tyyli on yksi niistä.

Siinä kahvinkeittäjä (tai barista) pystyy normaalimenetelmiä paremmin hallitsemaan sen, miten nopeasti ja tasaisesti vesi imeytyy papujen kautta kuppiin tai kannuun. Pour over -mentelmällä keitetään usein myös yksittäisiä kupillisia kahvia, kokonaisen pannullisen sijaan.

Hoksasitko jo mistä on kyse? Aivan, pour over -kahvi tarkoittaa yksinkertaisesti kahvia, joka on valmistettu kaatamalla itse kuuma vesi suodatinpaperiin asetetun kahvinpurun päälle. Monet väittävät, että tällä mentelmällä hienostuneempien kahvien aromit pääsevät paremmin esille, olettaen että vedenkaatamisen kanssa ei hosu. Ideana on myös kaataa vettä tasaisesti jauhettujen papujen päälle, pitäen välillä taukoja jotta vesi ehtii imeytyä.

Katso oheinen video, jossa esitellään kahvinkeittometodin lisäksi samalla Chemex-tyyppinen, suosittu pour over -lasikannu.

 

Video: Russ Prefontaine

Katso myös: lisää kahviaiheisia juttuja Herkkusuussa

Kommentit

kommenttia