Parempaa kahvia helposti!

Tässä yhdeksän vinkkiä maukkaampiin kahvihetkiin.

1. Varmista että kahvi on tuoretta

Riittävän tuore kahvi on tärkein elementti täydellisessä kupillisessa kahvia. Varmista siis että säilytät kahvia suljetussa pussissa pimeässä ja viileässä. Etenkin jauhettu kahvi alkaa härskiintyä nopeasti ollessaan ilman kanssa kosketuksissa – tästä syystä onkin suositeltavaa ostaa kahvi papuina ja jauhaa pavut itse.

2. Käytä erillistä kannua veden annosteluun

Älä käytä kahvipannua kun kaadat vettä kahvinkeittimen vesisäiliöön. Vaikka kahvipannu näyttäisi puhtaalta, sen pohjalla on vanhoista kahveista jäänyttä kahvirasvaa, joka siirtyy kahvinkeittimen vesisäiliöstä koneistoon ja jämähtää sinne. Vanha kahvirasva tukkii koneiston ja huonontaa kahvin makua.

3. Puhdista kahvinkeittimesi säännöllisesti

Kahvinkeitin kannattaa puhdistaa parin kuukauden välein väkiviinaetikan avulla. Katso täältä tarkemmat ohjeet.

4. Opettele pour over -menetelmä

Huippubaristat valmistavat kahvia kaatamalla kuumaa vettä suoraan suodatinsuppilossa olevan kahvijauheen päälle. Suodatinsuppilosta kahvi lasketaan suoraan allaolevaan kahvikuppiin. Näin kahvijauheesta saadaan tarkasti kaikki aromit talteen, eikä vesi ”poraudu” kahvijauheen läpi kuten monissa kahvinkeittimissä.

Katso mallia tästä Howcast-videosta:

5. Mausta kahviasi

Lisää kahvin päälle vaikka ripaus kanelia ja mausteneilikkaa – näin tuunaat kahvistasi chai-latten. Vaihtelu virkistää!

6. Pidä nälkä loitolla – lisää kahviin voita!

Bulletproof -kahvi on viimeaikojen trendikkäin kahvi. Keitä tummapaahtoista kahvia ja lisää siihen tujaus luomuvoita – näin saat todella tymäkkää aamukahvia joka pitää hyvin nälänkin loitolla! Katso täältä ohjeita.

7. Hanki pressopannu

Pressopannu (french press) on äärimmäisen simppeli laite jonka avulla keität helposti hyvää kahvia. Koska pressopannussa kahvinpurut ovat ”suorassa kontaktissa” keitinveden kanssa, kahvi vastaa koostumukseltaan perinteistä pannukahvia. Se on siis rasvaisempaa ja monien mielestää maultaan täyteläisempää kuin suodatinkahvi.

Katso mallia tältä ohjevideolta:

8. Tykkäätkö jääkahvista? Kokeile cold brew -menetelmää

Kylmähaudutusmenetelmä on varsin simppeli ja tehokas tapa valmistaa hyvää ”kylmäkahvia”: Kahvinpuruja yksinkertaisesti haudutetaan kylmässä kahvissa jääkaapin viileydessä yön yli. Katso mallia tältä Popsugar-kanavan videolta:

9. Jos cold brew ei nappaa, jäädytä kahvia jääpaloiksi!

Astetta simppelimpi tapa valmistaa jääkahvia on jäädyttää kahvia jääkuutioiksi! Kaada siis kahvia jääpalamuottiin ja pakasta muotti. Näin sinulla on pakastimessa valmiina jääkahvia kätevässä muodossa – kaada vain kylmää kahvia lasiin ja lisää kahvijääkuutiot!


Katso myös:
Lisää kahvi-inspiraatiota

Kommentit

kommenttia