Youtubekanava Zagat julkaisi hiljattain ketsupinvalmistusvideon lisäksi toisenkin varsin mielenkiintoisen pätkän, jossa maistellaan emun munaa. Emu on Australiassa elävä lentokyvytön, jättimäinen strutsilintu, joka on itseasiassa maailman toiseksi suurin lintu heti strutsin jälkeen.

Zagat -kanavan reportteri Maureen Giannone kävi newyorkilaisessa Louro-ravintolassa kokeilemassa tätä 90 dollaria maksavaa erikoisannosta. Keittiömestari David Santos kertoo oheisella videolla, että yhdessä emunmunassa yhtä paljon sisältöä kuin 10 – 12 kananmunassa. Santos näyttää videolla myös miten munasta valmistetaan munakokkelia sekoittamalla sitä kerman kanssa ja paistamalla se sitten paistinpannulla. Annos tarjoillaan höyrytetyn parsan ja tuoreiden tryffelilastujen kanssa.

Zagatin toimittajat näyttivät pitävän annoksesta, mutta miksi tryffelit jäivät lautasenreunalle?!

 

Lähde: Zagat

Katso myös:

Kommentit

kommenttia