Pekoni herättänee monissa syntisiä mielikuvia.

Se on herkullista mutta ah niin epäterveellistä. Pekonin runsasta tyydyttyneen rasvan määrää ja kolesterolipitoisuutta on totuttu pitämään monien terveysongelmien aiheuttajana.

Totuus on kuitenkin hieman toinen: pekoni ei ole kohtuudella nautittuna erityisen epäterveellistä. Tyydyttynyt rasva ja ruoassa oleva kolesteroli ovat molemmat saaneet viimeaikaisissa tutkimuksissa synninpäästön: ne eivät näytä aiheuttavan haittoja terveydelle. Erään japanilaistutkimuksen mukaan vaikutus voisi olla jopa päinvastainen: tyydyttyneen rasvan riittävä saanti ehkäisee sydänkohtauksia!

Eräs haitallinen ainesosa pekonissa kuitenkin on, nimittäin suola. Valitse siis mieluiten aamiaismunakkaasi kanssa nautittavaksi mahdollisimman kevyesti suolattua pekonia.

Katso myös:

Pekoniherkkuja

Lähde: Business Insider

Kommentit

kommenttia