Oletko ”hangry” eli nälkäkiukkuinen?

Oletko huomannut suuttuvasi helpommin kun et ole syönyt? Nälän ja vihantunteen välillä on nyt todettu yhteys tieteellisin testein. Englanninkielisessä mediassa nälän aiheuttama raivo on saanut oman nimenkin: ”Hangry

Hiljattain julkaistussa tutkimuksessa selvisi, että alhaiset verensokeriarvot olivat yhteydessä siihen miten paljon avioparit riitelivät. Avioparit olivat siis vihaisia toisilleen useammin silloin kun kumpikin oli nälkäinen, eli kummankin veren glukoositasot olivat alhaiset. Veren glukoositason aleneminen johtaa alentuneeseen kykyyn kontrolloida tunteitaan, ja vihantunteet ovat yksiä ihmisten vahvimmista tunteista.

Voodoo-nuket

Testi suoritettiin varsin mielenkiintoisesti: Sadalle pariskunnalle annettiin 200 voodoo-nukkea – 1 per puoliso – ja aviopareja kehotettiin työntämään joka ilta nuppineuloja nukkeen sen verran kuin he kokivat puolisoaan kohtaan aggressiota. Tutkimuksessa selvisi, että verensokerien ja nukkeen työnnettyjen neulojen määrällä todella oli yhteys.

Tutkimusta on kritisoitu monelta osin, ei vähiten voodoo-nukkejen käytöstä. Voodoo-nukkeihin työnnettyjen neulojen laskeminen ei liene absoluuttisesti tarkin tapa mitata vihaisuutta, mutta kyllähän se jotakin osviittaa antaa.

Oli miten oli, kannattaa kuitenkin syödä hyvin ennen tärkeitä neuvotteluja ja keskusteluja, ettei kenenkään tarvitse ainakaan verensokerien vuoksi lähteä ulos ovet paukkuen!

Katso video yllä!

Lähde: Dnews

Kommentit

kommenttia