Tämä on yksi niistä kakuista, jotka eivät vain maistu herkulliselta  vaan saavat ruokailijat pyytämään lisää.

Porkkanakakku on monien suosikki. Tällä ohjeella viet porkkanakakun aivan uudelle tasolle lisäämällä siihen herkullista itsetehtyä karamellikastiketta ja raikasta tuorejuustotäytettä.

Seuraa yksinkertaisia ohjeita ja luo täydellinen porkkanakakku, joka sopii erinomaisesti kesään.

Kuva: Youtube / HomeCookingAdventure

Kuva: Youtube / HomeCookingAdventure

Tarvitset:

Kakkutaikina:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • ½ tl muskottipähkinäjauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl tummaa sokeria
  • ½ dl sokeria
  • 3 dl rypsilöljyä
  • 4-5 porkkanaa raastettuna
  • 2,5 dl pekaanipähkinöitä
  • Ohjeessa on käytetty kahta pyöreää 23 cm läpimittaista kakkuvuokaa

Karamelli:

  • 0,6 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljauutetta

Täyte:

  • 5 dl tuorejuustoa (voit kokeilla myös rahkaa)
  • 1 dl tomusokeria
  • 3 dl kuohukermaa

Toimi näin:

Valmista ensin kakkutaikina

Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Suojaa vuoat leivinpaperilla. Kuori ja raasta porkkanat, pilko pähkinät pieniksi paloiksi.
  2. Riko kananmunat kulhoon, Lisää sokerit ja sekoita tehosekoittimella, kunnes koostumus muuttuu kermaiseksi. Lisää vielä rypsiöljy ja sekoita lisää.
  3. Kaada toiseen kulhoon siivilän läpi vehnäjauhot, kaneli, muskottipähkinä, suola sekä ruokasooda ja leivinjauhe. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
  4. Lisää jauhoseos kananmunaseokseen vähän kerrallaan samalla sekoittaen tehosekoittimella. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja pähkinät. Sekoita hyvin lastalla.
  5. Kaada taikina tasaisesti kahteen kakkuvuokaan. Paista 30-35 min. tarkista kypsyys hammastikulla. Paistamisen jälkeen anna taikinan jäähtyä huoneenlämmössä.
Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

Tee seuraavaksi karamelli

  1. Kaada pannuun sokeri ja vesi. Keitä kunnes sokeri karamellisoituu ja väri muuttuu ruskehtavaksi.
  2. Ota pannu pois lämmöltä ja lisää joukkoon kuohukerma. Laita pannu takaisin hellalle ja lämmitä vielä minuutin ajan samalla sekoittaen.
  3. Ota pannu pois lämmöltä. Lisää joukkoon voi, suola ja vaniljauute. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

Tee viimeiseksi kuorrute

Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

  1. Sekoita tuorejuusto tehosekoittimella pehmeäksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita samalla.
  2. Lisää ruokalusikallinen juuri tehtyä karamellikastiketta ja sekoita.
  3. Vispaa kuohukerma kuohkeaksi ja lisää se tuorejuustoseokseen, sekoita lastalla.
Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

Kokoa kakku lisäämällä reilusti tuorejuustotäytettä kakkutaikinan väliin. Lisää täytettä myös reunoille ja päälle. Tasoita lastalla. Kaada karamelliseos kakun päälle ja levitä sitä lastalla reunoja kohti. Asettele pähkinöitä koristeeksi.

Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

Kuva: Youtube/HomeCookingAdventure

Anna kakun jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jotka rakastavat leipomista ja erityisesti kakkuja!

Lähde: Youtube / HomeCookingAdventure

 

Kommentit

kommenttia