Kaipaatko vaihtelua perinteiselle lettureseptille? Tässä saattaa olla

Letut ovat yksi helpoiten valmistettavista jälkiruoista, joista lähes jokainen ihminen pitää. Lettuja voi valmistaa erilaisilla menetelmillä ja välillä tuntuu siltä, että jokaisella on oma tyyli, kuinka letuista saa valmistettua ”maailman parhaita.” Huomasin tämän reseptin netissä ja en malttanut olla kokeilematta sitä.

Rakastan korvapuusteja ja pidän myös letuista – entä jos nämä klassikot yhdistäisi? Kerrassaan nerokasta!

Tarvitset:

Taikinaan:

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 30 g sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 230 ml maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Ripaus suolaa

Täytteeseen:

  • 90 g fariinisokeria
  • 5 g kanelia
  • 90 g sulatettua voita

Kuorrutukseen: 

  • 60 g voita
  • 60 g tuorejuustoa
  • 75 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 40 ml maitoa

Tee näin:

  1. Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa.
  2. Sekoita fariinisokeri, kaneli ja sulatettu voi. Siirrä seos pursottimeen.
  3. Paista lettua tovi ja pursota täytettä spiraalin muotoiseksi kuvioksi (katso videolta), käännä kettu.
  4. Valmistele lopuksi kuorrutus ja herkuttele!

Onko sinulla ystäviä, jotka rakastavat korvapuusteja ja lettuja? Jaa resepti heille!

Kommentit

kommenttia