Kyllä. Voit valmistaa samettisen pehmeää karamellikastiketta ilman minkäänlaista vaivaa vain yhdestä raaka-aineesta.

Karamellikastike sopii täydellisesti jäätelöön, leivoksiin ja jopa kahvin sekaan.

Karamellin valmistaminen kuitenkin on haastavaa, sillä se palaa helposti pohjaan ja sitä roiskuu joka paikkaan. Perinteinen karamelli myös jähmettyy hetkessä, joten se ei ole kovinkaan monikäyttöinen. Lisäksi sen valmistukseen tarvitset runsaasti raaka-aineita ja älyttömän määrän sokeria.

Tällä helpolla niksillä karamellikastikkeesi valmistuu kirjaimellisesti itsekseen ja tuloksena on suussa sulava kastike, joka sopii monen jälkiruoan kylkeen.

Tarvitset vain:

  • Yhden purkin kondensoitua maitoa

Tee näin:

  1. Poista maitotölkistä paperinen kääre ja aseta tölkki kattilaan.
  2. Kaada isoon kattilaan vettä sen verran, että se peittää tölkin kokonaan.
  3. Keitä porisevassa vedessä (ei kiehuva) kolmen tunnin ajan. Tarkista välillä, että tölkki on kokonaan veden alla.
Youtube / Todd's Kitchen

Youtube / Todd’s Kitchen

Kun avaat tölkin, sinulla on purkillinen pehmeää karamellikastiketta valmiina.

Youtube / Todd's Kitchen

Youtube / Todd’s Kitchen

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jotka pitävät karamelli- ja kinuskikastikkeista.

Lähde: Youtube / Todd’s Kitchen

 

Kommentit

kommenttia