Ylikypsät, ruskeat banaanit ovat ylenkatsottu ruokalaji. Banaani ei nimittäin mene kovin helposti pilalle, vaikka se muuttuukin väriltään joidenkin mielestä ikävän tummaksi. Monissa maissa banaania pidetään kypsänä vasta kun se on aivan ruskea.

Älä siis heitä ruskeaa banaania pois, vaan hyödynnä se. Mikä sitten on paras tapa hyödyntää ruskeaa, ylikypsähköä banaania? Jos uskomme The Huffington Postia – ja miksi emme uskoisi – niin vastaus on smoothie. Tässä 3 syytä miksi näin on.

1. Ylikypsä banaani tuo smoothieen luonnollista makeutta

  • Kuten kaikki ruskeaa banaania maistaneet tietävät, ylikypsä banaani on makeampi. Saat siis smoothiestasi makean lisäämättä siihen yhtään ylimääräistä sokeria. Tämä on syytä muistaa, koska jos lisäät sokeria, voi smoothiesta tulla liian makea.

2. Ylikypsä banaani tuo smoothieen kermamaista kuohkeutta

  • Kokeile jättää smoothiesta maito tai jäätelö pois – ylikypsän banaanin rakenne tuo smoothieen kermaisan kuohkeuden.

3. Tekee smoothiesta paksumman

  • Banaani sitoo smoothien muut raaka-aineet yhteen, ja tekee smoothiesta juuri niin paksua kuin sen kuuluukin olla.

Katso myös:

Lähde: The Huffington Post

Kommentit

kommenttia