Onko tämä ruoka-aine itsellesi tuttu?

Kilohinnaltaan maailman kallein ruoka-aine ei ole suinkaan kaviaari eikä tryffeli, vaan Lähi-Idässä kasvava maustekasvi nimeltään sahrami. Arvokkaimpien sahramilajikkeiden kilohinta hipoo jopa 14 000 euroa kilolta!

Crocus Sativus -nimisestä kukasta poimittava sahrami on arvostettu mauste monissa Lähi-Idän maissa, mutta nykyään sitä käytetään paljon myös Euroopassa. Crocus Sativus on kasvuympäristönsä suhteen varsin vaativa, joten sitä ei ole helppoa kasvattaa kaupallisesti. 90 % maailman sahramista tuotetaan Iranissa, missä sitä poimitaan edelleen perinteiseen tapaan käsin.

Discovery-kanavan lyhyessä videossa esitellään sahramintuotannon saloja Marokossa:

Mihin kaikkeen sahramia sitten voi käyttää? Vaikka mihin! Jos siis on varaa…
Kokeile alkajaisiksi vaikka tätä Gordon Ramsayn simppeliä sahramimajoneesia.

Sahramimajoneesin valmistusohjeen ja reseptin löydät jutun yllä olevalta videolta!

Katso myös:
Lisää sahramiherkkuja

Lähde: FoodBeast

Kommentit

kommenttia