Oletko joskus istunut ravintolassa ja pohtinut ahdistuneena paljonko tippiä tässä maassa nyt pitikään antaa? Monissa maissa myös aterinten käyttöön saattaa liittyä epävarmuutta – mitä kuuluu syödä syömäpuikoilla, mitä sormin ja mitä lusikalla? Myös esimerkiksi laskun puolittaminen koetaan suorastaan törkeäksi joissain maissa. Ravintolaetikettiä on siis hyvä kerrata ennen kuin astuu ravintolaan vieraassa maassa.

Oheinen Visual.ly -palveluun ladattu kaavio kertoo muutamien maiden pöytäetiketistä. Siitä selviää mm. sekin oleellinen seikka, että kiinalaisessa ravintolassa ruoan päälle röyhtäisyä pidetään kohteliaisuutena! Kannattaa siis ottaa rohkeasti vauvoista mallia tässä suhteessa.

Kaaviossa on painotettu kriittisimpiä asioita, niitä jotka meiltä turisteilta usein menevät pieleen. Lue ja opi! Kaavio on valitettavasti saatavissa vain englanninkielellä.

Dining Etiquette Around The World – An infographic by the team at Restaurant Choice

Lähteet: The Restaurant ChoiceVisual.ly, Foodbeast

Kommentit

kommenttia