DrinksTube on Jamie Oliverin uudehko Youtube-kanava, jossa keskitytään – aivan oikein – juomiin. Pääosin kanavalla miksaillaan drinkkejä ja puhutaan mm. pienpanimo-oluista. Tällä kertaa harrastetaan jälkimmäistä.

”Pienpanimopojat” testaavat ja arvioivat oheisella videolla (omien sanojensa mukaan) maailman oudoimman, vahvimman, kitkerimmän, harvinaisimman ja tulisimman oluen. Pojat aloittavat tanskalaisesta Brunch Weasel -oluesta, jossa on Kopi Luwakia – sivettikissan ulosteesta poimituista kahvipavuista valmistettua kahvia. Kahviolut saa pojilta hyvät pisteet.

Seuraavana on vuorossa Tactical Nuclear Penguin, alkoholipitoisuudeltaan maailman vahvin olut – voltteja peräti 32 %! Tämäkin olut näytti saavan hyvän vastanoton.

Maailman harvinaisimpana oluena esitellään belgialainen Westvleteren. Tällä kertaa tosin esitellään vain pullo, koska kyseinen olut on kuulemma niin harvinaista, ettei sitä saatu edes kuvauksiin. Heh heh!

Seuraavaksi on vuorossa kitkerin olut: Arbor Freestyle Friday #44 -niminen ale, jonka kitkeryyttä kuvaava IBU-lukema on 1200 (normaalioluissa lukema on jotain välillä 20 – 60). Tämä olut jakoi raadin mielipiteet.

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä esitellään Instant Regret (”Välitön Katumus”) Chilli Beer. Tässä oluessa on tulisuutta 2 000 000 yksikön verran scovillen asteikolla. Vertailun vuoksi mainittakoon että habanero asettuu samalla asteikolla n. lukemaan 200 000 – ero on siis kymmenkertainen!

 

Lähde: Jamie Oliver’s Drinks Tube

Katso myös:

Kommentit

kommenttia