Pähkinöiden syömisen terveellisyydestä on kertynyt runsaasti tieteellistä näyttöä.

5 – 12 vuoden seurantatutkimuksen tulosten perusteella pähkinöiden päivittäinen syöminen alentaa merkittävästi riskiä kuolla sydän- ja verisuonitauteihin. Pähkinöiden syöminen ei kuitenkaan vaikuttanut pelkästään sydän- ja verisuonitauteja ehkäisevästi: se alensi myös kokonaiskuolleisuutta peräti 20 prosentilla. Syöpäkuolleisuuteen pähkinöillä ei ollut vaikutusta.

Tutkimuksen aineisto koostui yhdysvaltalaisista ja kiinalaisita koehenkilöistä. Yhteensä tutkimuksiin osallistui 200 000 aikuista.

Aiemmin uutisoimme että jo hyvin pienille lapsille kannattaa antaa pähkinöitä. Ei siis muuta kuin pähkinöitä napsimaan – niin vauvat kuin vaaritkin!


Katso myös:
Pähkinäisiä herkkuja
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Yle

Kommentit

kommenttia