”Olet sitä mitä syöt.”

Itä-Suomen Yliopiston väitöstutkimus väittää, että lapsuusajan syömistottumuksilla ja painolla on oletettuakin suurempi merkitys lapsen kehitykselle. Ravitsemusterapeutti Aino-Maija Elorannan väitöstutkimuksen mukaan huono lapsuusajan ruokavalio on yhteydessä mm. kakkostyypin diabeteksen puhkeamiseen myöhemmällä iällä.

Mitä lapselle kannattaisi siis syöttää ja mitä ei?

Tässä muutama tärkeä pointti väitöksestä:

  1. Kevytmargariinit tulisi korvata joko rasvaisemmilla margariineilla tai kasviöljyillä
  2. Sokeripitoiset juomat tulisi korvata rasvattomalla maidolla ja vedellä
  3. Punainen liha tulisi pääosin korvata kalalla

Mitä mieltä sinä olet näistä? Kommentoi alla!

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Ilta-Sanomat

Kommentit

kommenttia