Expressen uutisoi ruotsalaisesta syöpälääkäri David Stenholtzista, jonka mukaan pekonin syöminen on yhtä haitallista terveydelle kuin tupakointi.

Stenholtz perustelee väitettään seuraavilla faktoilla:

  1. Pekoni on usein savustettua. Savu on tunnettu karsinogeeni.
  2. Rutkasti suolaa, jonka saanti altistaa mm. sydän- ja verisuonitaudeille
  3. Runsaasti tyydyttynyttä rasvaa
  4. Sisältää hormonijäämiä, jotka voivat olla myös karsinogeenisiä
  5. Voi sisältää myös ympäristömyrkkyjä
  6. Paistettaessa pekoni usein kärähtää, jolloin sen pintaan tulee entistä enemmän karsinogeenisiä PAH-yhdisteitä

 

Stenholtz suosittelee jättämään myös muut eläintuotteet vähemmälle ja suosimaan kasvikunnan tuotteita. Eläinperäisistä proteiininlähteistä parhaimpana Stenholtz pitää lohta, mutta senkin voi hänen mukaansa korvata palkokasveilla.

 

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Kasvisherkkuja

Syntisiä pekoniherkkuja

 

 

Lähde: Suomessa asiasta uutisoi ensin Iltalehti

 

Kommentit

kommenttia