Onko luomu todella terveellisempää kuin normaalimenetelmin kasvatettu ruoka? Newcastlen Yliopiston tutkijat selvittivät asiaa perinpohjaisesti: He koostivat 343 tieteellisen tutkimuksen tulokset aiheesta yhdeksi isoksi metatutkimukseksi.

Tässä kolme merkittävää asiaa jotka tutkimuksesta selvisivät:

1. Antioksidantit

  • Luomuruoan todettiin sisältävän enemmän antioksidantteja, jotka ehkäisevät mm. syöpiä ja muita vakavia sairauksia. Erään tutkimuksen mukaan luomuruoan antioksidanttipitoisuus on jopa 20 – 40 % tavanomaista suurempaa.

2. Torjunta-aineet

  • Tutkimuksen mukaan luomuruoan torjunta-ainejäämäpitoisuudet ovat alle kymmenesosan – parhaimmillaan jopa alle sadasosan – siitä mitä ne ovat normaalimenetelmin kasvatetuissa ruoissa. Torjunta-aineet voivat aiheuttaa mm. neurologisia sairauksia ja syöpää.

3. Raskasmetallit

  • Lannoitteiden ja torjunta-aineiden myötä viljelysmaaperään päätyy myös raskasmetalleja kuten kadmiumia ja typpeä eri muodoissaan. Kadmium – jota on myös mm. tupakansavussa – voi aiheuttaa mm. maksa- ja munuaisvaurioita.


Katso myös:
Lähiruoka- ja luomumessut Messukeskuksessa 26. – 29.3.2015
Luomuherkkuja
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja
Lähde: EarthWeAreOne.com
Kuva: Lene (Manisha)

Kommentit

kommenttia