Hyödynnä kananmunankuoret ruoanlaitossa roskiin heittämisen sijasta.

Voimme ostaa kalsiumia kaupasta, mutta miksi ihmeessä tekisimme niin, sillä sitä voi valmistaa helposti kananmunankuorista. Kalsiumia saa myös muun muassa juustosta ja maidosta, mutta aina niitä ei tule syötyä tarpeeksi. Tämän niksin avulla pidät huolen, että lihaksesi ja luustosi saavat tarpeeksi kalsiumia.

Katso alta ohjeet, joita noudattamalla valmistat nopeasti ja helposti itsellesi täysin luonnollista kalsiumjauhetta.

Ohjeet:

1. Huuhtelu

Huuhtele kuoret huolellisesti, jotta niihin ei jää kananmunanjäämiä.

2. Keittäminen

Keitä kananmunankuoria veden alla 10 minuutin ajan, jotta bakteerit kuolevat.

3. Kuumennus

Kaada kiehuva vesi pois ja laita kuoret uuninpellille. Lämmintä uuni 200-asteeseen ja kuumenna niitä 15 minuuttia.

4. Murskaaminen tehosekoittimen avulla

Kuoret muuttuvat uunissa rapeiksi ja hauraiksi, jonka jälkeen ne on helppo murskata jauhoksi tehosekoittimen avulla.

5. Valmista!

Ja niksi on valmis! Voit käyttää valmistamaasi luonnollista kalsiumjauhetta ruoissa, puuroissa, kastikkeissa ja smoothieissa.

Vain yksi teelusikallinen jauhetta sisältää huimat 400 milligrammaa kalsiumia!

Voit katsoa yllä olevasta videosta tarkemmat ohjeet!

Katso tästä linkistä, kuinka keität täydellisiä kananmunia joka kerta! 

Kommentit

kommenttia