NutriBulletin tehosekoittimet ovat aiheuttaneet ihmisille vakavia haavoja ja palovammoja.

Vähintään 20 ihmistä on haastanut NutriBulletin oikeuteen sen jälkeen, kun suosittu tehosekoitin on kuumentunut ja räjähtänyt heidän käsiinsä. Tuote on ollut erityisesti fitness-urheilijoiden suosiossa ja sitä onkin myyty yli 40 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Onnettomuudet ovat olleet vakavia

Tehosekoittimen paine ja lämpötila ovat nousseet vain 15 sekunnissa, jonka jälkeen muovinen kansi on lentänyt irti aiheuttaen vakavia palovammoja ja haavoja.

Tulikuumien aineksien lisääminen tehosekoittimeen saattaa kuulostaa tyhmältä, mutta useissa tapauksissa ruoka on ollut huoneenlämpöistä ja kone on nostanut sen lämpötilaa.

Uhreja puolustava asianajaja, Doug Rochen, kertoo ettei laitteessa ole minkäänlaisia turvaominaisuuksia, ei edes on-off -painiketta. Paineen kasvaessa räjähdystä ei olla siis voitu estää, sillä laitetta ei voitu kytkeä nopeasti pois päältä.

NutriBulletin vastasi syytöksiin suorastaan hämmentävällä tavalla. Yrityksen asianajaja, Mark Suzumoto, väittää räjähtämisen olevan mahdotonta, ellei laitetta käytä väärin.

Varoitus: oheinen video sisältää voimakkaita kuvia, jotka saattavat järkyttää herkimpiä. 

Danger In The MixWARNING GRAPHIC IMAGES: Millions of people have the NutriBullet in their kitchen right now. It’s supposed to help you eat healthy, but some say it’s causing some major life-long injuries instead. http://bit.ly/2mlssAO

Julkaissut Fox 11 Los Angeles 13. marraskuuta 2017

Suorastaan törkeää, että kyseinen yritys ei ota teoistaan minkäänlaista vastuuta – jaa varoitus myös ystävillesi!

Kommentit

kommenttia