Hyvin harvassa ovat ne ruokalajit, joiden makua ja näköä pekoni ei parantaisi.

Toisaalta pekoni toimii hyvin myös ruoan päätähtenä, kuten olemme nähneet esimerkiksi pekonimuffinssien ja paahtoleipä-pekonimuffinssien kanssa. Rohkeimmat valmistavat kokonaisen tacon pekonista.

Nyt on käynyt ilmi, että pekoni sopii myös jälkiruokiin. Yksinkertaisimmillaan pekoni on jälkiruokana suklaaseen kääräistynä. Cottage Life Magazine -niminen Youtube-kanava on julkaissut nerokkaan ohjevideon näiden taivaallisten, suklaakuorrutteisten pekonisiivujen valmistamista varten.

Videon ohje on varsin simppeli. Videolla neuvotaan paistamaan pekoneja uunissa 200 asteessa 25 minuuttia. Tämä on ok, jos käytät myös paksumpia, Amerikkalaistyylisiä pekoneja. Jos käytät Suomessa tavallisempia, ohuita siivuja, niin ehkä noin 15 min uunissa riittää. Muista laittaa pekonit lopuksi jääkaappiin jäähtymään ennen tarjoilua.

Mitä tarvitaan:

  • 450 g pekonia
  • 1 rkl leivontarasvaa
  • 1 dl banaanilastuja
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 0,5 dl karkeaa merisuolaa
  • 1 dl kookoslastuja
  • 1,75 dl Candy Melts -nappeja
  • 2,5 dl suklaanappeja
  • paistinvarrastikkuja

Katso video yllä!

Lähde: Cottage Life

Katso myös:

Pekoniruusut

Lisää pekonia

Lisää suklaata

 

Kommentit

kommenttia