Keitä pastasi näin!

Pastan keittäminen ei ole raketti(spagetti)tiedettä, mutta muutama niksi on hyvä tietää.

Tässä oleellisimmat vinkit alá Gordon Ramsay:

Käytä isoa kattilaa, jotta pasta mahtuu siihen hyvin eikä klimppiydy

Oliiviöljy estää pastaa tarttumasta toisiinsa. Lisää jo keitinveteen myös suola

Anna kattilan lämmitä, kunnes vesi kiehuu oikein kunnolla (”rolling boil”)

Kunnon kiehunta pyörittää spagetteja ympäriinsä ja ehkäisee niiden tarttumista toisiinsa

Aseta spagetit kattilaan kokonaisina ja kattilan reunaa vasten. Kun ne alkavat sulaa, tartu niihin kokkipihdeillä ja pyöräytä ne kattilan reunoja pitkin veteen. Spagetteja ei siis tarvitse katkoa!

Pasta on valmista (”al dente”) kun se tuntuu vielä hampaissa, mutta ei enää rousku.

Katso video yllä!

Kommentit

kommenttia