Simpukat ovat merellistä herkkua, josta jotkut pitävät hulluna, jotkut eivät lainkaan. Jos kuulut ensinmainittuihin, niin saatat ilahtua tiedosta että simpukoita voi valmistaa helposti myös grillissä!

 

Tarveaineet

  • simpukat
  • chilipippuri
  • ruohosipuli (yhtä paljon kuin chiliä)
  • oliiviöljyä

Ohje

  1. Avaa kuoret leikkaamalla ne veitsellä auki simpukankuoren tasaisen pinnan myötäisesti.
  2. Irroita lusikalla simpukka kuorestaan ja pese juoksevan veden alla.
  3. Irroita pehmeä liha sitkeämmästä osasta ja huuhtele juoksevan veden alla.
  4. Puhdista kuoret tarjoilua varten, sisä- ja ulkopuolelta. Keitä kuoria 5 min.
  5. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko pieneksi.
  6. Pilko pieneksi myös ruohosipuli
  7. Laita chili ja ruohosipuli simpukoiden kanssa uudelleensuljettavaan pussiin.
  8. Lisää pussiin oliiviöljyä, rullaa ilma pois pussista ja anna marinoitua jääkaapissa 1 tunnin ajan.
  9. Esilämmitä valurautapannu grillissä ja kaada marinadi siihen. Kiehauta, mutta varo käräyttämästä chiliä ja ruohosipulia.
  10. Grillaa simpukat grilliritilällä
  11. Aseta simpukat kuoriinsa, kaada päälle marinadia ja tarjoile

 

Lähde: Pitmaster X

Katso myös:

Kommentit

kommenttia