James Bond otti Martininsa aina ”ravistettuna, ei sekoitettuna”.

Tietyissä cocktaileissa ravistaminen tai sekoittaminen kuuluu kuitenkin tarkoin määriteltynä osana valmistusprosessiin, joten mistä tietää milloin tulisi ravistaa, milloin sekoittaa?

Onneksi asiaan löytyy simppeli sääntö. Ensinnäkin sekoittaminen on lähes minkä tahansa drinkin kohdalla sopivaa. Ravistamista ei sen sijaan tulisi tehdä kuin siinä tapauksessa, että drinkkiin lisätään jotain mikä tekee siitä läpinäkymätöntä, eli esimerkiksi sitruunamehua tai maitoa.

Ravistamisen etu piilee sen nopeudessa ja näyttävyydessä. Ravistamisen jälkeen drinkin pinnalle nousee kuitenkin yleensä ikävän näköinen vaahto, eikä ravistettu juoma näytä muutenkaan välttämättä kovin hyvältä läpinäkyvässä lasissa.

Säästä siis ravistaminen drinkeille joista ei näy läpi! Jos olet epävarma, sekoita – se on aina ok.

Lähde: Small Screen

Katso myös:

Aikuisten juomareseptejä

Kommentit

kommenttia