The Independent -lehti uutisoi tuoreesta tutkimuksesta, jonka tulosten mukaan tomaattien makua voi parantaa varsin simppelillä niksillä: Liottamalla raakoja tomaatteja n. 50-asteisessa vedessä viitisen minuuttia.

LWT Food Science Technology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa 21 henkinen arvostelijapaneeli maisteli kahdenlaisia tomaatteja: Normaalitapaan kasvatettuja sekä sellaisia joita oli raakoina liotettu 51,6-asteisessa vedessä ennen niiden kuljettamista kauppoihin. Paneelin kanta oli varsin selkeä: 14 panelistia 21:stä piti lämpimässä kylvyssä käyneitä tomaatteja herkullisempina.

Tutkimusta johtanut professori Jinhe Bai kuitenkin korostaa, että lämpökäsittelyllä ei todettu olevan vaikutusta silloin kun se tehtiin kypsille tomaateille – se toimii siis vain raakoina poimittuihin tomaatteihin.

 

Jos siis satut ostamaan erän vielä hieman raakoja tomaatteja niin ei muuta kuin keitinvesi lämpiämään ja tomaatit kylpyyn!

 

 

Katso myös:

Herkkuja tomaatista

 

 

Lähde: Independent

Kuva: fir0002

Kommentit

kommenttia