Tiedä nämä asiat ravintolassa asioidessasi.

Ovatko tarjoilijat joskus vieneet puoliksi syömäsi annoksen kun olet ollut piipahtamassa WC:ssä? Tämän ja muut ravintolakäyntien etikettimokat vältät painamalla muutaman säännön mieleesi. Ohessa muutama sanattoman viestinnän koodi, jotka toimivat useimmissa ravintoloissa.

Nämä ohjeet on hyvä tietää:

1. Veitsi ja haarukka yhdessä kello viidessä, haarukan piikit ylöspäin

Viesti henkilökunnalle: Ruokailu on päättynyt, aterimet ja lautaset saa korjata pois

2. Veitsi ja haarukka ristissä lautasella

Viesti henkilökunnalle: Ruokailu jatkuu, älkää korjatko aterimia ja lautasta vielä

3. Haarukka piikit alaspäin lautasella

Viesti henkilökunnalle: Ruokailu jatkuu, älkää korjatko aterimia ja lautasta vielä

4. Lusikka keittolautasen alla olevalla aluslautasella

Viesti henkilökunnalle: Ruokailu on päättynyt, keittokulhon ja lusikan voi korjata pois

5. Poistuminen pöydästä ennen kuin ruoka on ehditty tarjoilla koko seurueelle

Viesti henkilökunnalle: Älkää tarjoilko tähän pöytään vielä. Keittiöhenkilökunta odottaa, kunnes kaikki pöytäseurueen jäsenet ovat pöydän ääressä ennen ruoan tarjoilemista. Älä siis anna seurueesi odottaa vaan pysyttele pöydässä kunnes ruoka on tarjoiltu.

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia