Calzone on italialaisten toiseksi nerokkain keksintö heti pizzan jälkeen.

Itse asiassa calzone on pizza, jonka taikina on käännetty päällisten ympäri. Näin tuloksena on tavallista pizzaa kätevämmin mukana kulkeva annos. Calzonen sisälle voi tietenkin laittaa mitä haluaa, mutta usein italialaiset käyttävät eiliseltä ylijääneitä vihanneksia ja juustoa. Tomaatti ja mozzarella kuuluvat myös aitoon calzoneen kuin nenä päähän.

Jamie Oliver näyttää oheisella videolla miten syntyy pinaattia ja sieniä sisältävä herkullinen calzone. Jamien käyttämät raaka-aineet löytyvät alta suomennettuina. Pizzapohjan oletetaan olevan jo tehty, joten katso pizzapohjaohje vaikkapa Liian hyvää -blogin reseptistä: Kinkku-tonnikala-ananas-meetvursti-pizza.

 

Mitä tarvitaan – Jamie Oliverin calzonen täytteitä varten

  • vehnäjauhoa pohjan kaulimiseen
  • oliiviöljyä
  • 500 g erilaisia sieniä
  • 4 hienoksi leikattua valkosipulinkynttä
  • 4 tuoretta timjaminvartta
  • 50 g voita
  • merisuolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 200 ml tomaattikastiketta
  • 300 g pestyä ja kuivattua pinaatinlehteä
  • 2 x 125 g mozzarellapaloja, revittyinä pieniksi paloiksi

 

Lähde: Jamie Oliver – löydät tarkemman reseptin myös täältä

Katso myös:

Kommentit

kommenttia