Tällä metodilla voit savustaa pitkään – jopa 16 h – alhaisella lämpötilalla, käyttäen pallogrilliäsi ja grillihiiliä. Metodin huono puoli on, että mitä pidemmän ”hiilikäärmeestä” tekee, sitä vähemmän savustettavaa grilliin mahtuu. Oheisella videolla Aussikokki näyttää miten homma hoituu!

Vaiheet

  1. Asettele grillihiilet pallogrillin alaritilän reunoja myöten kuten videolla, kahden rivin paksuisena ja kaksi riviä korkeana ”käärmeenä”
  2. Aseta käärmeen päälle savustuspuupaloja (esim. leppää). Videolla näkyvä ”käärme” paloi 10 tuntia.
  3. Kaada kuumia hiiliä käärmeen alkupäähän. Asettele ne grillipihdeillä niin että ne varmasti sytyttävät käärmeen.
  4. Lisää alumiininen paistovuoka ritilälle ja siihen hieman kuumaa vettä. Vesi auttaa pitämään paistokset mehukkaina.
  5. Lisää grilliritilä, sulje pallogrilli ja odota kunnes lämpötila asettuu tasaiseksi. Jätä alaventtiili täysin auki.
  6. Lisää paisti grilliin. Huomaa että grillihiilien kohdalla lämpötila on suurin. Käännä grillin kansi siten, että venttiilit ja lämpömittari eivät ole hiilien kohdalla.

 

Katso myös:

Kommentit

kommenttia