Tiettyjä ruokia kannattaa aina säilyttää sopiva määrä pakastimessa.

Tässä niistä viisi:

1. Leipä

Paahtoleipä säilyy lähes määrättömän pitkään pakastimessa tuoreena. Viipaloidut leivät eivät myöskään jäädy kiinni toisiinsa kuten monet pelkäävät. Leipä on helppoa heittää suoraan pakastimesta paahtimeen – se on rapeaa muutamassa minuutissa, parin paahtokerran jälkeen.

2. Pekoni

Myös pekoni säilyy pitkään pakastimessa – ja se lämpiää pannulla lähes yhtä nopeasti kuin jääkaappikylmä pekoni. Niin ja mikäpä ruokalaji ei paranisi pekonilla?

3. Keitetty riisi

Keititkö hieman liikaa riisiä? Se kannattaa laittaa pakastimeen! Pakastettu riisi on helppoa ottaa ja lämmittää esimerkiksi mikroaterian lisukkeeksi.

4. Vihannessekoitus

Pakastevihannekset ovat monikäyttöisiä: Voit paistaa ne osaksi wokkia tai heittää ne keittoon. Osta valmispusseina tai pilko itse mieleisesi sekoitukset pakastimeen.

5. Pilkottua makkaraa

Mausteiset, pilkotut makkarapalat tuovat makua ja ruokaisuutta monenlaisiin aterioihin. Voit säilöä niitä pussiin kuin jääpaloja.

 

Katso myös:

Lisää keittiöniksejä

Lähde: The Kitchn

Kommentit

kommenttia