Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -tittelien voittajat on valittu myöhään perjantai-iltana Messukeskuksessa käydyn kilpailun päätteeksi. Vuoden Kokiksi kruunattiin Ismo Sipeläinen ja Vuoden Tarjoilijaksi Saara Alander. Sipeläinen työskentelee ravintola G.W Sundmansissa Helsingissä ja Alander ravintola Rouxissa Lahdessa.

Rohkeus ja sydämellisyys puhuttelivat tuomaristoa

Vuoden Kokki -kilpailussa kilpailijoiden tuli valmistaa neljässä ja puolessa tunnissa yllätysraaka-aineista mahdollisimman maukas ja näyttävä ateriakokonaisuus. Pakollisia raaka-aineita olivat mm. maa-artisokka, rypsiporsaan sisäfile ja jälkiruoassa tyrni.

Vuoden Tarjoilija -tittelistä kisaavien kilpailijoiden tehtäviin kuuluivat tarjoilemisen lisäksi mm. sopivan viinin valitseminen Vuoden Kokki -kilpailijoiden suunnittelemiin aterioihin.

Voittajavalintoja perustellessaan kisan tuomaristo korosti Sipeläisen rohkeutta ja raaka-aineiden taidokasta käyttöä. Alanderin suoritusta tuomarit kehuivat toteamalla, että Alanderin palvelu oli sydämellistä ja läsnäolevaa.

Herkkusuu.fi onnittelee voittajia!


Katso myös:
Lähiruoka & Luomu-messujen satoa ja kuulumisia


Lähde: ELO-säätiö
Kuva: Jussi Ulkunniemi

Kommentit

kommenttia