Korvataanko huippukokit tulevaisuudessa tällaisilla robottikokeilla?
 
Moley Robotics -niminen lontoolaisyhtiö on kehittänyt oheisella videolla esiteltävän robottikokin, joka osaa valmistaa mm. Michelin tasoisen rapu-bisquen. Robotti näkee kattilat ja pannut lukuisilla 3D-kameroillaan, ja se seuraa orjallisesti siihen ohjelmoituja kokkausohjeita. Inhimillisille mokille kuten pohjaanpalamisille ei siis ole sijaa.
 
Moley Robotics kaavailee, että huippukokkirobotin lopulliseksi hinnaksi tulisi noin 10 000 puntaa, eli noin 14 000 euroa. Tämä kuulostaa epäilemättä houkuttelevalta monien ravintolanomistajien korvissa – moni huippukokki tienaa näet yli 100 000 euroa vuodessa!
 
Mitä veikkaat, onko tämä ihmiskokkien loppu?
 
 


Katso myös:
Lisää keittiövekottimia
 


 
Lähde: HS

Kommentit

kommenttia