Älä anna kukkakaali-sanan pelottaa liikaa. Tämä taikina ei maistu niin terveelliseltä kuin se kuulostaa!

Food Wishes -kanavan Chef John näyttää oheisella videolla miten kukkakaalista valmistetaan vähähiilihydraattinen, gluteeniton pizzataikina.

Tarveaineet yhtä 25 cm pohjaa varten

  • 1 iso kukkakaalikerä (n. 7 tiivistä desilitraa)
  • 1 dl vettä

Keitä kukkakaalia vedessä 5 – 6 minuuttia, anna jäähtyä ja purista sitten kaikki vesi pois pyyhkeen avulla. Jäljelle pitäisi jäädä n. 3,5 dl valmista kukkakaaliainesta.

  • 1/2 tl suolaa
  • 15 g Parmigiano-Reggiano -juustoa, raastettuna
  • 50 g tuoretta vuohenjuustoa
  • cayennepippuria
  • 1 kananmuna

Ohje

  • Seuraa videon ohjeita. Paistoaika 40 min 200 asteessa.

 

Lähde: Food Wishes

Katso myös:

Kommentit

kommenttia