Puurosta on viimevuosina tullut maailmalla todellista trendiruokaa.

Se ei ole ihme, koska puuroissa yhdistyvät suunnilleen kaikki kuviteltavissa olevat hyvät puolet: terveellisyys, maukkuus, nopea valmistusprosessi, ja kaiken lisäksi vilja on yleensä lähituotettua, ekologista raaka-ainetta. Makuun tietysti vaikuttaa oleellisesti se, miten puuro maustetaan ja millä se kuorrutetaan. Tämä onkin oikeastaan puuron paras puoli: sen mieto maku mahdollistaa monenlaiset makukokeilut.

Eri puurolajeista erityisesti kaurapuuro on noussut suursuosioon. Siitä kertovat mm. suurkaupunkeihin perustetut ”puurobaarit”, joista puuroa saa monenlaisissa muodoissa, niin aamiaisherkkuna kuin pääruokanakin. Kaurapuuroa on Suomessa pidetty perinteisesti ehkä jonkinlaisena ”pakollisena aamurutiinina”, mutta puuroon saa kyllä aivan uusia maku-ulottuvuuksia, kun rikkoo hieman rutiineja. Katso vaikkapa näitä Instagram-käyttäjä ”Whole and Healthy”:n puuro-otoksia. Ei kovin tylsän näköistä, vai?

 

 Macaa, silkkiäispuun marjaa, päärynää, mansikoita, karhunvatukoita…

Kuivattuja viikunoita, mustikoita, pähkinävoita…

Kaakaonibsejä, chia-siemeniä, banaania, auringonkukkalevitettä…

 banaania, mustikkaa, gojimarjoja, chia-siemeniä…

 

Puurojen suosiosta uutisoi ensin Makuja.fi

Katso myös:

Kommentit

kommenttia