Monissa ravintoloissa pizza tuodaan pöytään valmiiksi viipaloituna, niin ettei asiasta ole edes erikseen kysytty. Näin ei kuitenkaan ole Helsingin keskustassa sijaitsevassa Da Vinci Ristorantessa, missä pizzan tilaamisesta puolitettuna joutuu maksamaan kolmen euron lisähinnan. Puolitettu pizza tuodaan pöytään kahdella lautasella – ja epäilemättä prikulleen tarkasti puolitettuna.

Da Vinci -ravintolan hinnoittelun eriskummallisuudet eivät lopu tähän: Pizzan voi tilata myös kymmeneen osaan viipaloituna, mutta tällöin pizza tarjoillaan yhdeltä lautaselta eikä lisähintaa veloiteta. Pizzannälkäisen asiakkaan kannattaa siis viipaloida pizza useampaan palaseen jos haluaa välttyä kolmen euron lisälaskulta.

Asiasta uutisoinut Ruokala.net selvitti onko vastaavanlaista hinnoittelukäytäntöä muissa pitserioissa. Kyselyn tulos oli selvä: Vain renesanssinero Da Vincin mukaan nimetty ravintola on keksinyt kolmen euron lisämaksun puolittamisesta.

 

Mitä olet mieltä pizzan puolittamismaksusta? Kommentoi!

 

 

Katso myös:

Pizzaherkkuja

 

 

Lähde: Ruokala.net

Kuva: jeffreyw

Kommentit

kommenttia