Grilli sopii pizzanvalmistukseen erinomaisesti – kuuman grilliritilän avulla saat pizzaasi todella rapean kuoren. Muutama niksi on kuitenkin hyvä tietää.

 

  • Leivo pizzataikinasta soikio. Näin pizza sopii parhaiten grilliin.
  • Esilämmitä grilli kuumaksi. Pohjasta tulee rapea kun grilli on hyvin esilämmitetty.
  • Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja 1 tl pilkottua valkosipulia. Lämmitä seosta mikrossa puolen minuutin ajan.
  • Öljyä grilliritilä oliiviöljyseoksella ennen taikinan asettamista ritilälle.
  • Paista pizzataikinaa hetken ajan, kunnes pohja on hieman ruskistunut. Käännä sitten taikina grillipihtejä apunakäyttäen ympäri, ja lado päälliset.
  • Pidä grillin kansi kiinni ja grillaa pizzaa kunnes juustoraasteet ovat sulaneet.
  • Anna pizzan jäähtyä parin minuutin ajan ennen tarjoilemista.

 

Lähde: Allrecipes

Katso myös:

Kommentit

kommenttia