Tiesitkö, että valkosipuli on superfood? Sen tekee superterveelliseksi erityisesti allisiini-niminen yhdiste, jossa on antibioottisia ja syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia. Allisiiniin liittyy kuitenkin pieni käytännön ongelma: allisiini tuhoutuu herkästi lämmön vaikutuksesta. Valkosipuli on siis terveellisimmillään raakana ja käsittelemättömänä. Harmi vain, että äärimmäisen harvoissa resepteissä valkosipulia käytetään raakana.

On kuitenkin eräs tapa nostaa valkosipulin allisiinitasoa myös lämmitetyissä ruoissa. Allisiinia alkaa muodostua kun valkosipulin solut rikkoutuvat, joten allisiinimäärän voi maksimoida antamalla pilkotun tai murskatun valkosipulin seistä hetken ennen lämmitystä.

Pilko siis valkosipuli ensimmäisenä ruokaa laittaessasi ja anna sen ”mätkiintyä” samalla kun valmistelet muita ruokia. Älä myöskään käräytä tai kiehauta valkosipulia sisältäviä ruokia tai kastikkeita.

 

 

Katso myös:

Lähde: WonderHowTo

Kommentit

kommenttia