Luettuaan diabeteksen yleistymisestä ja liikalihavuudesta amerikkalainen äiti Eve O. Schaub päätti tehdä perheensä ruokavalinnoille jotain radikaalia: Lisätty sokeri sai jäädä kokonaan pois, ainakin yhden vuoden ajaksi. Yhden helpotuksen Eve kuitenkin sääntöihin jätti: Kerran kuussa perhe saisi mässäillä sokerisilla herkuilla.

Mitä sokeripaaston täyteinen vuosi sitten perheelle teki?

 

1. Vuoden edetessä kuukausittainen sokerimässäily maistui huonommin ja huonommin

  • Syyskuuhun mennessä Eve ei pystynyt enää syömään syntymäpäiväkakkupalaansa, vaan alkoi voida huonosti. Makuaisti oli terävöitynyt sokerittoman dieetin aikana niin, että kakku maistui liian makealta.

 

2. Lasten poissaolot koulusta vähenivät

  • 11-vuotiaan tyttären koulupoissaolot putosivat sokerittoman vuoden aikana viidestätoista kahteen.

 

3. Vastustuskyky parani

  • Syysflunssa on iskenyt sokerittomana vuonna perheeseen harvemmin ja paraneminen on tapahtunut nopeammin

 

 

Katso myös: Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Pulptastic

Kommentit

kommenttia