Hurja innovaatio!

Oregonin yliopiston tutkijat ovat onnistuneet kehittämään merilevälajikkeen joka voi saada entistä useamman tavallisenkin tallaajan kokeilemaan superfoodeja: Uusi merilevälajike nimittäin maistuu aivan pekonille!

Tiedemiesten kehittelemä pekonilevä kuuluu Palmaria Palmata -sukuun, jonka levää kasvaa yleisesti niin Euroopan kuin Amerikankin rannikoilla. Tutkijatiimin mukaan pekonilevä vaatii vain hieman merivettä ja auringonpaistetta kasvaakseen – sen kasvattamisesta voisi siis tulla isoa bisnestä tulevaisuudessa. Ei siis ihme että tutkijatiimi on myös patentoinut lajikkeen.

 

Maku kuin pekonissa – terveysominaisuudet paremmat kuin lehtikaalissa

Pekonilevän kehittämiseen keskittyneen tutkijatiimin jäsen Chris Langdon kertoo The Telegraph -lehdelle, että pekonilevä on 15 vuoden kehitystyön tulos. ”Kun levää paistaa, se maistuu aivan pekonille” Langdon hehkuttaa. Levä on myös todellista superfoodia: Siinä on nimittäin tuplasti antioksidantteja ja vitamiineja verrattuna trendikkääseen lehtikaaliin.

 

 

Katso myös:

Merileväherkkuja

 

 

Lähde: FoodBeast, Telegraph

Kommentit

kommenttia