Ruokala.net uutisoi hiljattain Kokoliha-Karhunen -blogissa julkaistusta testistä, jossa kolme pekoninvalmistustapaa laitettiin paremmuusjärjestykseen. Makuraatina toimivat ”Panu ja Maarit”, eli erityisen tieteelliseksi testiä ei voi väittää. Testattavat menetelmät olivat: 1. Pannulla normaaliin tapaan, 2. Uunissa ja 3. Pannulla veden kanssa.

Karhusen testin voittajaksi selviytyi yllättävä tekniikka: Pekonin paistaminen veteen upotettuna paistinpannulla. Makuraati kehui pekonin maistuvan mehevämmältä kuin muut variantit. Suola oli kuulemma noussut myös mukavasti pekonisiivujen pintaan. Rapeus ei ollut samaa luokkaa kuin esimerkiksi uunissa valmistetuissa pekoneissa, mutta se ei raatilaisia häirinnyt.

 

Mikä on omasta mielestäsi paras pekoninvalmistustapa? Yhdytkö Karhusen blogin makuraadin näkemyksiin?

 

 

Katso myös:

Kommentit

kommenttia