Joskus tulee vahingossa ostettua liian raakoja hedelmiä, esimerkiksi banaaneja tai avokadoja. Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, koska voit vauhdittaa hedelmien kypsymistä luontaisin keinoin. Tarvitset vain omenan ja paperipussin.

Aseta raaka hedelmä omenan kanssa paperipussiin ja sulje pussi tiiviisti. Omenan erittämä etyleeni kypsyttää vieressä olevat hedelmät supernopeasti. Myös monet muut hedelmät erittävät etyleeniä, joten valmiiksi kypsiä hedelmiä ei kannata säilyttää tiiviisti pakattuina vierekkäin.

Toinen, vielä nopeampi keino nopeuttaa kypsymistä on käyttää uunia. Voit laittaa uunin miedolle lämmölle ja raa’at hedelmät sinne kypsymään muutamaksi tunniksi. Kannattaa tosin vahtia silmä kovana, että hedelmät eivät kärähdä.

Lähde: Makuja

Kommentit

kommenttia