Tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa on havaittu, että katkarapujen tuoteselosteet eivät näytä aina pitävän paikkaansa, tai niissä on selkeitä puutteita mm. alkuperämaamerkintöjen osalta.

Tutkimusta varten ostettiin 143 katkaraputuotetta eri kaupoista ja näiden tuotteiden tuoteselosteet syynättiin tarkasti läpi. Lisäksi tarkasteltiin 70:ä ravintolaa ja niiden katkarapua sisältäviä annoksia. Tulokset ovat karua luettavaa: 30 %:ssa kaupan tuotteista ja 31%:ssa ravintola-annoksista oli virheellistä tai puutteellista tietoa katkaravuista.

 

Katkarapujen puutteelliset merkinnät

Yleisin puuttuva tieto liittyi katkarapujen kasvatusmetodiin: 29 %:ssa tuotteista ei ollut mainintaa onko katkarapu villiä vai viljeltyä lajiketta. 20 %:ssa tuotteista ei myöskään ollut tietoa alkuperämaasta.

Tutkimuksia Euroopan katkaraputuotteiden tilanteesta ei tiettävästi ole viimeaikoina tehty, mutta on silti syytä olla varovainen myös täällä. Vaillinaisin tiedoin varustetut katkaravut voivat olla ekologisesti kestämättömällä tavalla hankittuja, tai jopa terveydelle haitallisia korkeine antibioottipitoisuuksineen.

Jos pakkauksessa ei ole tietoa katkarapujen alkuperästä, ne on siis syytä jättää pakastealtaaseen.

 

 

Katso myös:

Lähde: Makuja

Kuva: cyclonebill

Kommentit

kommenttia