Käsittele typpeä näin baarissa!

Eater-kanavan videolla baarimestari Dave Arnold kertoo ja näyttää muutaman oleellisen asian nestemäisen typen käytöstä baariympäristössä. Nestemäinen typpi on nieltynä hengenvaarallista, mutta oikein käsiteltynä se voi olla hyvinkin hyödyllistä.

Nestemäiseen typpeen liittyy paljon huhuja ja väärinkäsityksiä. Jos esimerkiksi nestemäistä typpeä roiskahtaa kädelle, kuten videossa, mitään ei tapahdu. Tämä johtuu Leidenfrost-ilmiöstä, josta voit lukea lisää esimerkiksi Wikipediasta. Kuitenkin jos huljutat kättäsi aineessa vähän pidempään, saat varmasti palovammoja vastaavia paiseita käteesi.

Baariympäristössä nestemäistä typpeä voi käyttää esimerkiksi drinkkilasin kylmettämiseen, jolloin se on mukavan huuruinen kun sen tarjoilee asiakkaalle. Drinkkiä ei kuitenkaan pidä koittaa jäähdyttää kaatamalla siihen nestemäistä typpeä – kuten videolta näkyy, se ei toimi. Jos asiakas päättää kulauttaa nestemäisen typen drinkin pinnalta suuhunsa, voi se tarkoittaa hengenlähtöä.

 

Lähde: Eater

Katso myös:

Kommentit

kommenttia