Tässä neljä reseptiä, joita noudattamalla valmistat jokaisella kerralla täydellistä riisiä.

Riisin keittäminen ei ole vaikeaa, mutta lopputulos voi vaihdella yllättävänkin paljon. Joskus riisi jää liian kovaksi, kun taas toisinaan siitä tulee pehmeää ja tahmeaa puuroa.

Tasty jakoi neljä reseptiä, joiden avulla voit valmistaa jokaisesta riisilajikkeesta täydellistä.

Katso ohjeet alapuolelta ja poimi suosikkisi! 

Riisipilahvi
4 hengelle

Ainekset:

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 hienonnettu salottisipuli
  • 2,2dl pitkäjyväistä valkoista riisiä
  • 3 rkl valkoviiniä
  • 4 dl kanalientä
  • Ripaus suolaa

Valmistus:

  1. Kaada oliiviöljy kuumaan kattilaan.
  2. Lisää salottisipuli ja paista, kunnes siitä tulee kullankeltaista.
  3. Lisää riisi ja sekoita huolellisesti. Kaada joukkoon viini ja sekoita.
  4. Lisää kanaliemi, suola ja kiehauta.
  5. Kun riisi kiehuu, laske lieden lämpötila alhaiselle tasolle ja lisää kansi. Keitä 18 minuutin ajan.
  6. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä 10 minuutin ajan.
  7. Nauti!

———————-

Lyhytjyväinen valkoinen riisi
4 hengelle

Ainekset:

  • 2,2dl lyhytjyväistä valkoista riisiä
  • 2,8 dl vettä
  • Ripaus suolaa

Valmistus:

  1. Lisää kattilaan riisi, vesi, suola ja kuumenna kiehumispisteeseen.
  2. Lisää kansi ja laske lämpötila alhaisimmalle tasolle.
  3. Keitä 15 minuutin ajan.
  4. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä 10 minuutin ajan.
  5. Nauti!

———————-

Tumma riisi
4 hengelle

Ainekset:

  • 2,2 dl tummaa riisiä
  • 4,5 dl vettä
  • Ripaus suolaa

Valmistus:

  1. Lisää kattilaan riisi, vesi, suola ja kuumenna kiehumispisteeseen.
  2. Lisää kansi ja laske lämpötila alhaisimmalle tasolle.
  3. Keitä 45 minuutin ajan.
  4. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä 10 minuutin ajan.
  5. Nauti!

———————-

Valkoinen riisi
4 hengelle

Ainekset:

  • 2,2 dl pitkäjyväistä valkoista riisiä
  • 4 dl vettä
  • Ripaus suolaa

Valmistus:

  1. Lisää kattilaan riisi, vesi, suola ja kuumenna kiehumispisteeseen.
  2. Lisää kansi ja laske lämpötila alhaisimmalle tasolle.
  3. Keitä 18 minuutin ajan.
  4. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä 10 minuutin ajan.
  5. Nauti!

Huom! Älä nosta kantta missään valmistusvaiheessa, vaikka houkutus onkin suuri! 

Oheisella videolla näytetään, kuinka riisi tulisi esivalmistaa ennen keittämistä: 

Helppoa, kunhan tietää kuinka toimia – jaa vinkki myös ystävillesi!

Kommentit

kommenttia