Kumpi oikeastaan on terveellisempää teen makeuttajana, hunaja vai sokeri?

Molemmat ovat nopeita hiilihydraatteja, mutta hunaja on toki luonnollisemmassa muodossa kuin tavallinen, valkaistu sokeri. Hunaja säilyy luonnossakin sellaisenaan, joten siihen ei tarvitse lisätä säilyvyyttä parantavia lisäaineita. Toisin kuin sokerissa, hunajassa on usein nopeiden hiilihydraattien lisäksi myös hyödyllisiä hivenaineita, kuten seleeniä, sinkkiä ja vitamiineja.

Hunajan fruktoosipitoisuus on myös hieman alempi kuin tavallisessa sokerissa. Fruktoosi aiheuttaa terävän piikin verensokeriarvoihin, mikä voi aiheuttaa väsymyksen tunnetta.

Vastaus siis kuuluu: Erot sokerin ja hunajan välillä eivät ole suuria, mutta hunaja on piirun verran parempi valinta.

 

Katso myös:

Lähde: Huffington Post

 

Kommentit

kommenttia