Suomalaiset tutkijat ovat löytäneet oluesta 200 erityyppistä hordatiini-yhdistettä, joiden uskotaan edistävän terveyttä monin tavoin. Hordatiinien on aiemmissa japanilaistutkimuksissa todettu mm. parantavan suoliston toimintaa.

Hordatiini on ohran puolustuskemikaali, jota on erityisesti ohran kuorikerroksessa. Hordatiinia ei siis ole esimerkiksi ohrahiutaleissa, joita valmistetaan ilman kuorikerrosta. Paras hordatiinilähde onkin siis lähes mikä tahansa olut, koska olutta valmistetaan ohran kuorta sisältävästä ohramaltaasta.

Artikkelin kirjoittaja, tutkija Jari-Matti Pihlava toteaa Iltalehden haastattelussa, että hordatiinit ovat kuitenkin tällä tietoa edelleen huono syy oluen nauttimiselle. Terveellisyydestään huolimatta hordatiinit eivät kumoa alkoholin haittavaikutuksia, ainakaan jos olutta kuluu paljon.

 

 

Katso myös: Lisää olut-inspiraatiota

Kuva: TomVSL

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia