Ruoan saa säilymään pidempään kun tietää muutaman kätevän niksin. Tässä neljä sellaista, olkaa hyvät!

 

 

1. Pidennä banaanien säilyvyyttä

Kietaise banaanitertun varren ympärille pala kelmumuovia. Näin etyleenikaasu ei pakene varren kautta ja banaanit pysyvät tuoreina muutaman päivän pidempään!

 

 

2. Pidennä marjojen säilyvyyttä

Etikka desinfioi marjat ja tuhoaa itiöitä sekä bakteereja. Kaada kulhoon väkiviinaetikkaa (1 osa) ja vettä (3 osaa) ja marjat seokseen. Kaada sitten seos marjoineen salaattilinkoon ja pyöritä muutama kerta. Näin seos pääsee kunnolla marjojen poimuihin ja desinfioi ne. Laita säilytysastian pohjalle pari talouspaperinpalaa ja aseta marjat astiaan. Jätä kansi raolleen jotta kosteus pääsee pois ennen kuin laitat purkin kiinni ja jääkaappiin.

Väkiviinaetikkakäsittelyllä pidennät marjojen käyttöikää muutamalla päivällä.

 

 

3. Livauta perunapussiin omena

Mystistä mutta toimii! Kun livautat perunapussiin omenan, perunat säilyvät jopa 8 viikkoa pidempään!

 

 

4. Yrttitemppu

Kaada jääpalamuottiin oliiviöljyä ja ripottele joukkoon yrttejä. Laita muotti pakastimeen. Näin sinulla on valmiita yrtti-öljykuutioita ruoanlaittoa varten – sen kuin otat palan pakastimesta ja heität pannulle sihisemään!

 

 

Katso myös:

Lisää niksejä

 

 

Lähde: MyRecipes

Kuva: Yves Tennevin

Kommentit

kommenttia