Tietyt ruoat voivat aiheuttaa ihon kellertymistä, varsinkin jos syöt niitä paljon useamman viikon ajan.

Kellertymistä aiheuttavat erityisesti karoteeneja sisältävät vihannekset ja hedelmät. Karoteeneja sisältävät hedelmät ja vihannekset tunnistaa usein niiden väristä, joka on yleensä kirkkaan keltainen tai oranssi.

Näissä on erityisen paljon karoteeneja:

Karoteenipitoisuudestaan huolimatta näitä ruokia ei kannata vältellä – pikemminkin päinvastoin. Edellämainitut vihannekset ja hedelmät sisältävät paljon terveyttä edistäviä hivenaineita ja antioksidantteja. Klikkaa kunkin kasviksen nimeä niin näet ideoita miten voit niitä valmistaa.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia