Herkullisen aterian tunnistaa jo kotiovella houkuttelevasta tuoksusta. Nämä ruoat sen sijaan löyhkäävät kymmenien metrien päähän, etkä taatusti halua koskea niihin pitkällä tikullakaan. Jotkut näitäkin kyllä syövät!

 

10. Uudelleenlämmitetty kala

  • Listan häntäpäätä pitää mikrossa uudelleenlämmitetty kala. Wall Street Journalin kyselyssä sitä pidettiin yhtenä pahimmista hajuntuottajista toimistotyöntekijöiden keskuudessa.

 

9. Natto

  • Natto on japanilainen herkku, joka valmistetaan käyneistä soijapavuista. Tuoksua kuvaillaan usein samalle kuin pari päivää käytetyissä sukissa.

 

8. Limburger-juusto

  • Yksi pahimmin haisevista juustoista. Juuston tuoksun (tai hajun) aikaansaa osin sama bakteerikanta, joka saa myös ihmisjalat haisemaan. Juusto on saanut nimensä belgialaiselta Limburgin kylältä.

 

7. Iru

  •  Johanneksenleipäpuun käyneistä siemenistä valmistettava nigerialaisherkku, jota käytetään sellaisenaan kastikkeena mm. salaateille. Keitettynä se menettää osan löyhkästään, jolloin se toimii mm. aromivahventeena keitoissa ja muhennoksissa.

 

6. Doenjang

  • Tämä käyneistä soijapavuista valmistettu tahna löyhkää ammoniakille, mutta korealaiset syövät sitä kuin hullut puuroa.

 

5. Lipeäkala

  • Jouluisella kalaherkulla on faninsa ja vihaajansa. Kumpiin sinä kuulut?

 

4. Chòu dòufu – ”haiseva tofu”

  • Suosittu katuruoka Kiinassa. Tämä käyneistä soijapavuista valmistettu herkku tarjoillaan usein uppopaistettuna – kun puret hampaasi rapean rasvakerroksen läpi niin saat sieraimesi täyteen käyneen tofun eltaantunutta tuoksua.

 

3. Vieux Boulougne-juusto

  • Tämä pehmeä juusto on tieteellisin menetelmin todettu maailman haisevimmaksi. Juuston hajua kuvaavat sanat ”mätä” ja ”lanta”.

 

2. Hapansilakka

 

1. Durian

  • Tämä hedelmä haisee niin pahalle että sen syöminen tuottaa tuskaa jopa L.A. Beastille:

Lähde: Delish

Kuva: Wrote

Kommentit

kommenttia