Hiiligrilli on perinteinen grillausväline. Kokki Aki Wahlmanin mukaan hiiligrilli tekee ruoasta parhaimman makuista, mutta tämä kuten muutkin grillausvälineisiin liittyvät valinnat ovat makuasioita. Hiiligrillin käyttö ei ole monimutkaista, mutta muutama asia on silti hyvä tietää ennen grillailun aloittamista.

  • Maltti on valttia grilliä lämmitettäessä. Odota rauhassa, kunnes suurimmat liekit ovat haihtuneet ja hiillos on punertava, kuten videolla.
  • Tasainen, punertava hiillos toimii hyvin jos grillaat ohuehkoja pihvejä tai makkaroita.
  • Jos grillaat paksumpaa pihviä, esimerkiksi sianniskaa, niin kannattaa työntää hiillokset grillin reunoille, siten että keskelle grilliä jää ”kuoppa”. Näin saadaan aikaiseksi samanlainen epäsuora lämmitys kuin jos kaasugrillistä sammutettaisiin keskiliekki. Paksumpi pihvi kypsyy näin tasaisesti ja kärvähtämättä.
  • Hyvän grilliruoan valmistaminen ei ole grillistä kiinni – hiiligrillillä saat valmistettua yhtä hyvät pihvit kuin hienoimmalla kaasugrillilläkin!

 

Lähde: Atria Klubi

Katso myös:

Kommentit

kommenttia