Niinsanotut superfoodit ovat ruokia, jotka ovat täynnä tärkeitä ravinteita ja vitamiineja. Monet superfoodit myös auttavat painonpudottamisessa. Tässä niistä muutama.

 

Kaura

  • Kaurahiutaleet ovat täynnä kuitua ja hyviä hiilihydraatteja. Aloita päiväsi kaurapuurolla – kaurapuuron ei todellakaan tarvitse olla sitä tasapaksua, tylsää mössöä mitä ehkä lapsuudessasi söit. Katso kaurapuurovinkkejä täältä.

Avokado

  • Rasvaa ei tule pelätä, kunhan syö oikeanlaisia rasvoja. Avokadon oleiinihappo on kertatyydyttymätön rasvahappo, joka kuuluu hyvien rasvojen kategoriaan. Avokadon hyvät rasvat saavat olosi täydeksi, eikä nälkä ala ihan heti kurnia. Katso avokadoreseptejä täältä.

Lohi

  • Lohi on erinomainen proteiininlähde. Kuten avokado, myös lohi sisältää myös terveellisiä kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka auttavat pitämään näläntunteen poissa. Katso lohireseptejä täältä.

Mustikat

  • Mustikoissa on ikääntymisen merkkejä hidastavia ominaisuuksia. Kolmessa desilitrassa mustikoita on vain reilut sata kaloria ja viitisen grammaa kuitua. Ei muuta kuin metsään! Katso mustikkareseptejä täältä.

Parsakaali

  • Parsakaali on tunnettu syöpää ehkäisevistä antioksidanteistaan. Parsakaalissa on myös todella runsaasti kuitua painoonsa nähden, joten nälkä pysyy kurissa pienemmälläkin annoksella. Katso parsakaalireseptejä täältä.

 

Lähde: Health.com

 

Katso myös:

Kommentit

kommenttia