Voi ja margariini ovat kuin Kokis ja Pepsi.

Useimmat ostavat lähes koko ikänsä vain jompaa kumpaa. Voissa ja margariinissa on kuitenkin eroa muussakin kuin maussa. AsapSCIENCE tutki asiaa – alla pääpointit suomennettuina.

Voi:

  • Voi on tehty maidosta tai kermasta, ja siinä on huonoja, tyydyttyneitä rasvahappoja.
  • Voissa on kuitenkin myös paljon tärkeitä A- ja E-vitamiineja.
  • Voi on myös puhdas luonnontuote.

Margariini:

  • Margariini tehdään pääosin kasviöljyistä, jotka ovat monityydyttymättömiä rasvahappoja, eli hyviä rasvoja.
  • Kasviöljyt ovat huoneenlämmössä nestemäisiä kuten oliiviöljy. Jotta margariinista saadaan tehtyä enemmän voin kaltaista, se täytyy hydrogenoida. Hydrogenointiprosessissa syntyy usein transrasvoja, jotka ovat terveydelle kaikkein huonompia rasvahappoja.
  • Monet margariinivalmistajat väittävät, että nykyisin heidän margariineissaan ei ole enää transrasvoja, mikä luultavasti myös pitää pitkälti paikkansa.
  • Kannattaa kuitenkin lukea tarkkaan margariinirasian raaka-aineluettelo – mitä vähemmän epämääräisiä raaka-aineita, sen parempi.

Muut vaihtoehdot:

  • Voit korvata voin ja margariinin terveellisellä vaihtoehdolla, kuten oliiviöljyllä.

Katso video yllä!

Lähde: AsapSCIENCE

Katso myös:

Lisää terveys-aiheisia juttuja

Lisää AsapSCIENCE-kanavan videoita

Kommentit

kommenttia