Suomessa elintarvikehygienia on maailman kärkitasoa. Tästä syystä ulkomailla käydessä saattaa tuntua joskus epäilyttävältä syödä paikallisia ruokia, joita valmistetaan usein varsin vapaamuotoisin menetelmin. Ei ole kuitenkaan syytä olla kokeilematta paikallisiakaan erikoisuuksia, kunhan pitää maalaisjärjen mukana.

Kiinnitä näihin asioihin huomiota niin minimoit mahatautiriskisi.

 

1. Siisteys ja hygienia

  • Käsitelläänkö lihaa ja kasviksia samoilla välineillä? Ovatko lautaset ja tiskit hujan hajan ruoanlaittopisteen ympärillä? Koskettelevatko kokit ruokia paljain käsin? Jos havaitset huonoa hygieniaa ja epäsiisteyttä, jätä ravintola tai myyntikoju väliin.

 

2. Suosi kypsennettyjä ruokia

  • Vatsataudin saa helpoiten salaateista ja salaatinkastikkeista. Salaatti pestään usein paikallisella kraanavedellä, mikä lisää monissa maissa mahatautibakteerien leviämisen todennäköisyyttä. Vältyt riskiltä kun suosit kypsennettyjä ruokia.

 

3. Syö siellä missä paikallisetkin

  • Hotellisi lähellä sijaitsevat ravintolat ovat juuri sitä mitä voi olettaakin: Turistirysiä. Saat halvempaa, aidompaa ja parempaa ruokaa kun lähdet hieman kauemmaksi. Seuraa paikallisia, he kyllä tietävät!

 

4. Syö samaan aikaan kuin paikallisetkin

  • Katuruokaa kannattaa syödä lounasaikaan. Miksikö? Siksi, että tällöin ruoka ei ehdi seistä katukeittiön grillissä pitkiä aikoja.

 

5. Pidä huoli omasta hygieniastasi

  • Pidä aina mukanasi käsidesiä ja desinfioi kätesi ennen ja jälkeen ruokailujen.

 

 

Katso myös: Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Makuja

Kuva: Myrabella

Kommentit

kommenttia